Tartelettes Caramelia

Tartelettes Caramelia

Gepassioneerd door de patisserie besloot Aurélien Cohen er zijn job van te maken. Op zijn blog staan prachtige taarten, mooi uitgelegd en met de juiste hoeveelheden.

Lees meer

Vegancake met rood fruit

Vegancake met rood fruit

‘À l’école de la pâtisserie vegan’ van Linda Vongdara met uitsluitend vegan recepten is een schot in de roos. Duidelijk uitgelegde, haalbare recepten met ingrediënten die je overal makkelijk kan verkrijgen. Als liefhebber van de klassieke pâtisserie met een ferme klomp boter en de nodige eieren is dit de allereerste vegancake die mij echt kan bekoren.

Lees meer

Rijstpudding banoffee

Rijstpudding banoffee

De inspiratie vond ik in ‘La pâtisserie de Yann Couvreur’, maar heb er mijn versie van gemaakt. Rijstpudding maak ik al jaren in de steamer met het recept van Yves Mattagne, maar je kan ze ook op de traditionele manier op het fornuis bereiden. De combinatie van banaan en rum met de rijstpudding is gewoon top!

Lees meer

Flensjes

Flensjes

Mijn lievelingsrecept voor flensjes. Ben je geen echte zoetekauw dan kan je ook met dit recept een hartige lekkernij op tafel zetten. De gebakken flensjes met een hartige vulling opvouwen tot flapjes en in een beboterde ovenschotel leggen. Eventueel nog wat paneermeel of gemalen kaas over strooien en 10 minuten in de oven plaatsen op 200°C.

Lees meer

Granola met dadelpasta en chocolade

Granola met dadelpasta en chocolade

Guilty free granola! Net zoals de vorige granola met dadelpasta wordt ook deze enkel gezoet door de natuurlijke suikers van dadels. Gebruik geen gekonfijte dadels! Ik gebruik de natuurlijke dadels die nog aan hun tak hangen, maar Medjoul dadels kunnen ook. Ze zijn wel duurder en de granola smaakt hetzelfde.

Lees meer

Pensées

Pensées

Pensées: niet zomaar een frangipannegebak. Wel verrijkt met in rum gemarineerde rozijntjes en bedekt met abrikozenconfituur en fondantsuiker. Dit gebak kocht je vroeger in Knokke bij patisserie Gaelens, maar is nu niet meer te vinden.

Lees meer

Hachis Parmentier met knolselder en vegan gehakt van Greenway

Hachis Parmentier met knolselder en vegan gehakt van Greenway

Zoek je inspiratie voor een vegetarisch gerecht waar ook de fervente vleeseter met volle teugen kan meegenieten? Dan is deze hartverwarmende Franse klassieker ‘Hachis Parmentier’ een voltreffer. Het gehakt van Greenway is erg lekker en je verwerkt het zoals gewoon gehakt. Liever geen knolselder? Vervang die dan door geblancheerde spinazie of gestoomde bloemkoolroosjes.

Lees meer