Vinaigrette met zomerkruiden en tomaten

Vinaigrette met zomerkruiden en tomaten

Deze zomerse vinaigrette is verrassend lekker met een stukje vis, artisjokken of gebakken Berloumi. Dit is mijn versie van een sauce vierge. Zorg voor heerlijk rijpe tomaten of verschillende kerstomaten gehalveerd. De keuze van groene kruiden kan je naar jouw smaak perfect invullen.

Lees meer

Crème brûlée

Crème brûlée

Ook fan van een heerlijke crème brûlée? Heb je een stoomoven dan is dit een fluitje van een cent. Maar het kan ook op de klassieke manier in de oven au bain-marie. Beide werkwijzen staan op de blog.

Lees meer

Zoetzure augurken

Zoetzure augurken

Als ons Polderveld augurken teelt, dan kan ik het niet laten om er mee te nemen en in te maken. Zoetzure augurken lekker van bij ons.

Lees meer

Gele courgettesoep met dragon

Gele courgettesoep met dragon

Een zomers soepje, zacht van smaak door de gele courgettes. De dragon zorgt voor dat klein tikkeltje extra. Het griesmeel dat we als bindmiddel gebruiken geeft een aangename structuur aan de soep. Deze heerlijke soep eten we meestal warm, maar koud kan het ook.

Lees meer

Melkijs met vanille

Melkijs met vanille

Gelato fior di latte: een tongstrelend melkijs. Heel puur van smaak en perfect te combineren met een verse fruitsalade.

Lees meer

Gemarineerde asperges met pompelmoes

Gemarineerde asperges met pompelmoes

Gemarineerde asperges met roze pompelmoes! Een gezond, feestelijk getint aperitiefhapje of als voorgerecht, geserveerd met een in de boter gebakken toast. Dit recept, weliswaar wat vereenvoudigd, komt uit het kookboek ’Koken voor vrienden’ van Marleen De Naeyer.

Lees meer

Tartelettes Caramelia

Tartelettes Caramelia

Gepassioneerd door de patisserie besloot Aurélien Cohen er zijn job van te maken. Op zijn blog staan prachtige taarten, mooi uitgelegd en met de juiste hoeveelheden.

Lees meer