Rijstpap met bloedappelsienen

Rijstpap met bloedappelsienen

Enkel het gouden lepeltje ontbreekt nog bij dit hemels dessert.

  • 4 à 6 personen

Ingrediënten

Rijstpudding:

  • 105g risottorijst of dessertrijst
  • 375ml volle melk
  • 50g kristalsuiker
  • enkele draadjes saffraan

Crème anglaise:

  • 200g room
  • 1 eidooier

Afwerking:

  • 2 à 3 bloedappelsienen (of sinaasappel, roze pompelmoes) à vif pellen
  • enkele gehakte pistachenoten (facultatief)

Bereiding:

Rijstpudding

Ik maak mijn rijstpudding altijd in de steamer, maar je kan ze ook traditioneel op het fornuis klaarmaken.

Steamer

Meng rijst, suiker, saffraan en melk. Giet alles in een niet-geperforeerde stoomovenpan van 6 cm. Stoom 1 uur op 100°.

Dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Crème anglaise

Meng de dooier met de room en roer op een zacht vuur tot 80°C. Spatel onder de rijstmassa.

Fornuis

Meng in een kookpan de rijst, saffraan en melk en breng al roerend naar het kookpunt. Verlaag de temperatuur een laat een 20 à 30 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst beetgaar is. Voeg 5 minuten voor tijd de suiker toe.

Dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Crème anglaise

Meng de dooier met de room en roer op een zacht vuur tot 80°C. Spatel onder de rijstmassa.

Afwerken

Verdeel de rijstpap onder de glazen, schik er enkele partjes bovenop en werk af met de pistachenootjes

Tip:

De saffraan kan je vervangen door vanille.

Meer overheerlijke recepten