Geroosterde pompoensoep
Herfstweer buiten en comfortfood binnen met deze hartverwarmende soep van geroosterde pompoen.
Herfstweer buiten en comfortfood binnen met deze hartverwarmende soep van geroosterde pompoen.
Het aankomende herfstweer smeekt om een hartige quiche. Veggie of met gerookte kalkoenblokjes.
Ontdek dit fantastisch slaatje van ovengeroosterde groenten met een linzenvinaigrette. Het kan warm of op kamertemperatuur geserveerd worden. Wij eten het als hoofdgerecht met couscous. Gecombineerd met een lekker geitenkaasje wordt het helemaal top.
Deze zomerse vinaigrette is verrassend lekker met een stukje vis, artisjokken of gebakken Berloumi. Dit is mijn versie van een sauce vierge. Zorg voor heerlijk rijpe tomaten of verschillende kerstomaten gehalveerd. De keuze van groene kruiden kan je naar jouw smaak perfect invullen.
Ook fan van een heerlijke crème brûlée? Heb je een stoomoven dan is dit een fluitje van een cent. Maar het kan ook op de klassieke manier in de oven au bain-marie. Beide werkwijzen staan op de blog.
Als ons Polderveld augurken teelt, dan kan ik het niet laten om er mee te nemen en in te maken. Zoetzure augurken lekker van bij ons.
Een zomers soepje, zacht van smaak door de gele courgettes. De dragon zorgt voor dat klein tikkeltje extra. Het griesmeel dat we als bindmiddel gebruiken geeft een aangename structuur aan de soep. Deze heerlijke soep eten we meestal warm, maar koud kan het ook.
Gelato fior di latte: een tongstrelend melkijs. Heel puur van smaak en perfect te combineren met een verse fruitsalade.
Gemarineerde asperges met roze pompelmoes! Een gezond, feestelijk getint aperitiefhapje of als voorgerecht, geserveerd met een in de boter gebakken toast. Dit recept, weliswaar wat vereenvoudigd, komt uit het kookboek ’Koken voor vrienden’ van Marleen De Naeyer.
Feestelijke broodjes gevuld met banketbakkersroom en stukjes gepocheerde rabarber.