Tinto de verano con espuma de limon

Tinto de verano con espuma de limon

De klassieke tinto de verano is naast de sangria het zomerdrankje van de Spanjaarden. Een frisse, goedkope wijn wordt aangelengd met Gaseosa (frisdrank). Bij ons niet altijd verkrijgbaar, maar kan door Fanta citroen vervangen worden. In Malasaña, een hippe wijk van Madrid, bevindt zich het trendy tapas restaurant ‘Ochenta Grados’. Hun tinto de verano wordt met een luchtige espuma van citroen geserveerd. Hemels! Na enkele pogingen en dankzij het recept van El Bulli voor de espuma ben ik super tevreden met het resultaat. Zomer of niet: het zal smaken.

Lees meer

Stracciatella

Stracciatella

Vanilleroomijs met heerlijke stukjes krokante chocolade wie lust dit niet! De gesmolten, vloeibare chocolade wordt op het einde van het karnen toegevoegd. Door contact met het koude vanilleroomijs stolt de chocolade onmiddellijk en breken ze in kleine stukjes door de draaiende ijsturbine.

Lees meer

Lange suissen

Lange suissen

De beste lange suissen (ook wel Zwitserse brioche of brioche suisse genoemd) ooit, toch volgens onze zoon. ‘Er zit tenminste genoeg banketbakkersroom in.’ Ik moet toegeven dat ik voor één keer mijn perfectionistisch kantje achterwege laat en in tegenstelling tot de meeste recepten meer banketbakkersroom gebruik. Dus geen lange suissen strak in het pak, maar uitpuilend van de crème. Ben je zeker dat je dit weekend niet langskomt, Bram?

Lees meer

Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

De vlier staat nu volop in bloei. Tijd om wat bloesems te oogsten voor het maken van een heel aromatische vlierbloesemsiroop. Ideaal als basis voor een verfrissende limonade met deze zomerse temperaturen, maar ook een goede basis voor een sorbet of cocktail.

Lees meer

Fantastik rabarber/vanille/tonka

Fantastik rabarber/vanille/tonka

Fantastik rhubarbe vanille… de Marie uit ‘Michalak Masterbook’ staat al enkele jaren op mijn lijst. Deze echte showstopper is waanzinnig lekker!!!

Met de eerste aardbeien uit de tuin heb ik de rabarbercompote gepimpt en ook gebruikt voor afwerking (in de plaats van frambozen). De hoeveelheden hier en daar wat aangepast.

Plan alles een beetje op voorhand. De crème van vanille-tonka kan gerust een week in de vriezer blijven zitten. De compote en de witte chocoladeroom maak je daags voordien. Het zanddeeg en de biscuit worden in dezelfde vorm gebakken. Geniaal. Ook zin om aan de slag te gaan, maar liever iets eenvoudiger? Kijk dan zeker eens naar aardbeien fantastik en passievruchten fantastik.

Lees meer

Caponata van rode biet en rabarber

Caponata van rode biet en rabarber

Caponata van rode biet en rabarber. Heerlijk met geitenkaas, al dan niet gegrild, blauwe schimmelkaas, burrata, blokjes feta,… Een gezonde lunch als je er wat gemengde sla en een geroosterd sneetje brood bij geeft. Serveer de caponata het liefst op kamertemperatuur, de smaken komen dan het best tot hun recht.

Lees meer