Biscuitrol citroen-praliné

Biscuitrol citroen-praliné

Deze feestelijke biscuitrol van Cyril Lignac is gemaakt van Japanse biscuit, afgewerkt met een vulling van citroenganache en praliné. Hier in een vereenvoudigde versie.

Lees meer

Friands Deluxe

Friands Deluxe

Friands zijn volgens mij de beste amandelcakejes. Ze blijven in een afgesloten doos lang goed en drogen niet snel uit. Friands Deluxe zijn nog een level hoger! Voorzien van een laagje chocolade en bestrooid met amandelschilfers is dit de max!

Lees meer

Pompoen-linzenballetjes

Pompoen-linzenballetjes

Bij het schrijven van dit recept had ik er al een goed gevoel bij, maar was toch nog ongelooflijk verbaasd hoeveel smaak er in deze kleine balletjes zaten. Een gezond aperitiefhapje of een volwaardige vegetarische maaltijd als je er een couscoussalade bij serveert!

Lees meer

Geroosterde boerenkool of palmkool

Geroosterde boerenkool of palmkool

Nooit echt fan geweest van boerenkool of palmkool tot ik ze in de oven ging roosteren. De bladeren worden in de oven heel krokant en je bekomt eigenlijk chips van kool. En hier kan je nu werkelijk alle kanten mee op. Een gezond aperitiefhapje, als extraatje bij een dampende curry, een crunchy topping tussen een hamburgerbroodje of verwerkt in een slaatje. Ik zou zeggen: ‘proberen maar!’

Lees meer

Paprika en koriandersalsa

Paprika en koriandersalsa

Ook fan van Doritos, maar niet van de kant en klare sauzen. Dan is dit de salsa bij uitstek om erbij te serveren. Verfrissend en vooral heel gezond!

Lees meer

Vegan Pavlova met rode vruchten

Vegan Pavlova met rode vruchten

Het leek mij een leuke uitdaging om voor de vegan collega’s van manlief een dessert te maken ter gelegenheid van zijn verjaardag. Meringues maken van kikkererwtenvocht of aquafaba stond al een tijdje op de agenda en aangezien ik de Flora Plantaardige slagroom 31% (voorlopig enkel in de professionele groothandel te koop) wou uitproberen kwam ik al vlug op volgende recept. Vegan pavlova’s met opgeklopte plantbased room en rode vruchtjes. Het dessertje werd warm onthaald ook door de niet-vegans onderons.

Van nu af aan wordt er geen aquafaba meer weggegoten. Gebruik je ze niet meteen, dan kan je ze makkelijk invriezen.

De Flora plantbased 31% is voor mij tot op heden de beste ‘slagroomvervanger’. Romig en rijk van smaak.

Lees meer

Franse aardappelsalade

Franse aardappelsalade

Franse aardappelsalade wordt lauwwarm gegeten. De aardappelen worden onmiddellijk na het koken met vinaigrette gemengd, zodat de dressing er goed intrekt. De salade kan je lauwwarm of op kamertemperatuur serveren. Als er bij ons gebarbecued wordt, voorzie ik een grote kom op tafel. De gasten zijn altijd razend enthousiast.

Lees meer

Tinto de verano con espuma de limon

Tinto de verano con espuma de limon

De klassieke tinto de verano is naast de sangria het zomerdrankje van de Spanjaarden. Een frisse, goedkope wijn wordt aangelengd met Gaseosa (frisdrank). Bij ons niet altijd verkrijgbaar, maar kan door Fanta citroen vervangen worden. In Malasaña, een hippe wijk van Madrid, bevindt zich het trendy tapas restaurant ‘Ochenta Grados’. Hun tinto de verano wordt met een luchtige espuma van citroen geserveerd. Hemels! Na enkele pogingen en dankzij het recept van El Bulli voor de espuma ben ik super tevreden met het resultaat. Zomer of niet: het zal smaken.

Lees meer