Gevulde sweet dumpling pompoen met chili sin carne

Gevulde sweet dumpling pompoen met chili sin carne

Chili sin carne met of zonder sweet dumpling pompoenen, maar wel met Greenway fijngehakt. Een plantaardig alternatief voor rul gehakt op basis van erwtenproteïnen. Kant en klaar, onnodig te ontdooien of vooraf aan te bakken.

Lees meer

Peterseliewortelsoep

Peterseliewortelsoep

De soep van de dag is een hartverwarmende crèmesoep van peterseliewortel zonder toevoeging van room. De peterseliewortel of soms ook wortelpeterselie genoemd is familie van de peterselie. Lijkt op een kleine pastinaak, maar is witter van kleur. Het heeft een zachte, zoete smaak en zorgt na het mixen van de soep voor een romige toets. Het groene blad kan je gebruiken om de soep te garneren, deze heeft alleen minder smaak dan de platte - of krulpeterselie.

Lees meer

Gebrande wortel met misomayo en panko

Gebrande wortel met misomayo en panko

Momenteel ben ik volop aan het experimenteren met miso. Miso is afkomstig uit de Japanse keuken en wordt gemaakt met onder andere gefermenteerde sojabonen. De witte misopasta zou de meest toegankelijke zijn. Het wordt weleens de vijfde smaak of umami genoemd. Een verrassend, origineel aperitiefhapje.

Lees meer

Zuurdesem stokbrood

Zuurdesem stokbrood

De queeste naar het ultieme zuurdesem stokbrood heeft mij een winter lang aan de slag gehouden. Na het uitproberen van menig recept, verschillende methodes voor het vormen van de broden en diverse soorten bloem ben ik er uiteindelijk in geslaagd de éénkoppige jury te overtuigen met grootste onderscheiding. Mijn wederhelft is fanatiek liefhebber van de echte ‘baguette au levain’.

Lees meer

Gekonfijte look

Gekonfijte look

Gekonfijte look heb ik altijd in de koelkast staan. Handig in gebruik en verfijnder van smaak dan de verse en gedroogde tenen look.

Lees meer

Mini Berlijnse bollen

Mini Berlijnse bollen

Een Berlijnse bol smullen op het strand roept bij mij jeugdherinneringen op. Een halve eeuw geleden enkel verkrijgbaar tijdens de zomermaanden op de dijk en op het strand. In de bakkerijen zag je ze nauwelijks of niet. Verkopers zwoegend door het zand, gekleed in witte uniformen met bijhorende pet, hoorde je al in de verte brullen ‘Boules de Berlin of Boules de l’Yser’. Als ik na lang zeuren toch zo’n gefrituurd gebak gevuld met abrikozenconfituur of banketbakkersroom mocht verorberen had ik als klein meisje na enkele happen genoeg. Vandaar mijn voorkeur voor de mini Boules de Berlin.

Lees meer

Mokka-ijs

Mokka-ijs

Al meer dan 30 jaar maak ik mijn ijsbereidingen zelf. Mokka-ijs, puur zonder al te veel poespas, behoort nog steeds tot mijn favorieten. Spuit het net gedraaide ijs met een spuitzak in kopjes en plaats in de vriezer. Haal het ijsdessert 10 à 15 minuten uit de vriezer alvorens op te dienen.

Geef het ijs altijd wat tijd om zacht te worden, dit komt de smaak zeker ten goede. Eventueel nog een gebakken koekje en klaar is kees. Zo simpel kan het zijn.

Lees meer