Vietnamese pannenkoeken gevuld met paksoi en scampi, Bánh Xèo

Vietnamese pannenkoeken gevuld met paksoi en scampi, Bánh Xèo

Bij Little V, het Vietnamees restaurant in Rotterdam met een authentieke keuken, heb ik voor het eerst geproefd van Bánh Xèo of Vietnamese pannenkoek. Een dun gebakken pannenkoek gemaakt van rijstmeel met een beetje kurkuma voor de mooie kleur. De vulling van deze Vietnamese pannenkoekjes bestaat veelal uit scampi’s en varkensvlees. Maar is ook lekker met gebakken stukjes kip. Met enkel krokant gebakken groenten maak je er een vegan versie van. Serveer hier dan een zoete chilisaus bij in de plaats van de vinaigrette. Je neemt een stukje pannenkoek wikkel dit samen met wat kruiden in een blaadje sla.

Lees meer

Italiaanse vegan gehaktballetjes met venkelzaadjes

Italiaanse vegan gehaktballetjes met venkelzaadjes

Voor deze vegan versie van de ‘polpette al semi di finocchio’ gebruiken we het 100% plantaardig Greenway gehakt op basis van erwteneiwit en volledig allergeenvrij. Verkrijgbaar bij Delhaize. Hiermee kan je zelfs de echte vleeseters overtuigen.

Lees meer

Gepofte auberginespread

Gepofte auberginespread

Wij eten deze zomerse spread altijd op een bruschetta, maar smaakt evengoed als dipsaus. Smeer de gepofte auberinespread royaal op de bruschetta en werk af met blaadjes rucola en gehalveerde kerstomaten. Bestrooi nog met een beetje parmezaanse kaas. Met enkele gepekelde sjalotringen krijgt de bruschetta nog een extra dimensie. Sjalotringen laten marineren met 1 eetlepel sushi-azijn en 1 eetlepel chardonnay-azijn (Forum)

Lees meer

Lamsstoofpotje met voorjaarsgroenten

Lamsstoofpotje met voorjaarsgroenten

Bij de zelfplukboerderij ‘Het Polderveld’ hadden we de gelegenheid om lamsvlees te kopen van eigen kweek. Duurzamer en lokaal. Gecombineerd met de talrijk beschikbare voorjaarsgroenten geeft dit een kleurrijk en smaakvol lamsstoofpotje.

Lees meer

Aardbeien fantastik

Aardbeien fantastik

Een taart met zanddeeg, pistachebiscuit en witte chocoladepistacheroom maken vergt veel moeite en tijd. De meeste amateurkoks beginnen reeds te puffen en hebben geen zin om er aan te beginnen. In dit recept worden zowel het zanddeeg als de biscuit in één en dezelfde vorm gebakken. Een briljante vondst van toppatissier Christophe Michalak. Benieuwd hoe het moet?…

Lees meer

Eenvoudige rabarbertaart

Eenvoudige rabarbertaart

Deze rabarbertaart met speltbloem (of gewone bloem) is heel simpel en in een mum van tijd klaargemaakt. Ideaal om met de kinderen aan de slag te gaan. Voor het beslag worden al de ingrediënten samen in één kom gemengd, in een beboterde ovenschaal of taartvorm gedaan. Bedekken met stukjes rabarber, wat rietsuiker erover en zwier maar de oven in.

Lees meer