Mini Berlijnse bollen

Mini Berlijnse bollen

Een Berlijnse bol smullen op het strand roept bij mij jeugdherinneringen op. Een halve eeuw geleden enkel verkrijgbaar tijdens de zomermaanden op de dijk en op het strand. In de bakkerijen zag je ze nauwelijks of niet. Verkopers zwoegend door het zand, gekleed in witte uniformen met bijhorende pet, hoorde je al in de verte brullen ‘Boules de Berlin of Boules de l’Yser’. Als ik na lang zeuren toch zo’n gefrituurd gebak gevuld met abrikozenconfituur of banketbakkersroom mocht verorberen had ik als klein meisje na enkele happen genoeg. Vandaar mijn voorkeur voor de mini Boules de Berlin.

Lees meer

Mokka-ijs

Mokka-ijs

Al meer dan 30 jaar maak ik mijn ijsbereidingen zelf. Mokka-ijs, puur zonder al te veel poespas, behoort nog steeds tot mijn favorieten. Spuit het net gedraaide ijs met een spuitzak in kopjes en plaats in de vriezer. Haal het ijsdessert 10 à 15 minuten uit de vriezer alvorens op te dienen.

Geef het ijs altijd wat tijd om zacht te worden, dit komt de smaak zeker ten goede. Eventueel nog een gebakken koekje en klaar is kees. Zo simpel kan het zijn.

Lees meer

Couronne Bordelaise

Couronne Bordelaise

Met dit pronkstuk kan je bij je gasten alleen maar punten scoren en een glimlach op hun gezicht toveren. Pain Couronne Bordelaise is gemaakt met 8 of 9 bollen in de vorm van een cirkel. De meeste broden zijn veel groter. Maar ik vond het fijn om er kleinere versies van te maken.

Lees meer

Pitabroodjes

Pitabroodjes

Pitabroodjes gekocht of zelfgemaakt, een wereld van verschil! Dit recept komt uit ‘Paul Hollywoods Bread’. De nigellaseeds in de pitabroodjes zorgen voor een extra toets, maar je kan ze ook weglaten.

Lees meer

Romia's

Romia's

Romia’s zijn heerlijke, dunne koekjes met een krokant hartje van karamel en amandelen. Ook zin om aan de slag te gaan?

Lees meer