rabarbertaart

rabarbertaart
				Foto : Anneke Ruijsbroek

Nu het rabarberseizoen weer is aangebroken, wil ik zo graag het prachtige taartje van Philippe Conticini met jullie delen. Maar dan in een minder bewerkelijke versie.

Lees meer

Veggie gehaktschotel met prei

Veggie gehaktschotel met prei

Deze Vlaamse oerklassieker heb ik in een vegetarisch recept gegoten. Wil je nog een stapje verder gaan en het helemaal vegan proberen dan kan dit perfect.

Lees meer

Veggie wok met ramen

Veggie wok met ramen

Als je een etentje hebt met vrienden vegetariërs en niet-vegetariërs hoor ik vaak de opmerking van wat nu gekookt! Deze veggie wok is een heel lekker eenvoudig gerecht. En gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld gebakken eend met wat hoisin saus erbij voor wie toch graag een stukje vlees eet. Het gerecht kruid ik af met cacao pepper szechuan orange (te verkrijgen in de speciale horecawinkels of online). Dit is een specerijenmengsel van cacao, szechuan peper, gedroogde sinaasappelstukjes, steranijs en koriander. Door de aanwezigheid van cacao wordt dit meestal gebruikt in de patisserie, maar is verrassend lekker bij vleesgerechten. Je kan natuurlijk ook gewone peper of enkel szechuan peper gebruiken. Maar ik vind het zeker een meerwaarde!

Lees meer

Pasteis de nata

Pasteis de nata

Pasteis de nata of pasteis de Belem, wie kent dit Portugese gebakje niet? Knapperig bladerdeeg gevuld met een aromatische romige crème. Kies voor een kwaliteitsvolle bladerdeeg met echte boter of de moedigen onderons kunnen die zelf maken.

Lees meer

Huisgemaakte_blinis

Huisgemaakte_blinis

Deze Russische dikke pannenkoekjes worden warm (lauw) geserveerd en zijn ideaal als feestelijk aperitiefhapje. Gepimpt met zure room en kaviaar voor de liefhebber. Laat kaviaar nu net iets zijn waar je me geen plezier mee kan doen. Maar gerookte zalm daarentegen…

Lees meer

Macarons met passievruchtenganache

Macarons met passievruchtenganache

Dit recept komt uit ‘De Essentie’ van Joost Arijs. Het zure van de passievruchten matcht fantastisch met de melkchocolade en het zoete van de macaron. Joost Arijs is een meester in het combineren van smaken. Niet alleen in zijn macarons, maar ook in zijn pralines, ijstaarten en patisserie. Mocht ik in Gent wonen of in de nabije omgeving dan zou ik waarschijnlijk geen macarons maken.

Lees meer

Dumplings met gerookte tofu

Dumplings met gerookte tofu

Deze dumpings met gerookte tofu heb ik voor de eerste maal geproefd bij zoonlief. We konden er niet genoeg van krijgen. Overheerlijk! Ideaal om thuis te proberen en het recept op de blog te plaatsen. Bram had de tofu zelf gerookt, maar ik vond dit wel een brug te ver. Ik kocht dus voor de allereerste keer gerookte tofu. Persoonlijk vonden de meeste onder ons de gerookte smaak overheersend. Is dit afhankelijk van merk tot merk? Ik heb er geen ervaring mee. Je kan de helft gerookte tofu mengen met gewone tofu. Bram’s recept voor gerookte tofu geef ik jullie ook mee.

Lees meer

Arancello

Arancello

De periode van de bloedappelsien of ook wel wijnappelsien genoemd is weer aangebroken. Het korte seizoen loopt van januari tot maart. Bijzonder door zijn aromatische friszoete smaak en aantrekkelijk door de wijnrode kleur. Naarmate de bloedappelsien rijpt wordt het vruchtvlees dieprood van kleur en zoeter van smaak. Het is dan ook niet te verwonderen dat het zusje van de limoncello, de arancello, zeer subtiel en verfijnd is van smaak.

Lees meer