Brickdeegpakketjes met snijbiet
Brickdeegpakketjes met snijbiet en fetakaas heb ik standaard in de diepvries liggen. Handig als je onverwacht bezoek krijgt en vlug nog een aperitiefhapje wil bovenhalen. Je moet ze niet ontdooien! In de oven 10 à 15 minuten op 200°C bakken of tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
- 24 stuks
Ingrediënten
- 250g snijbiet (alleen het blad), fijngesneden
- 1 prei fijngesneden
- 200g feta verkruimeld
- 100g geraspte parmezaanse kaas
- 1 ei
- 1 pakje brickdeeg
- Olijfolie,peper en zout
- Sesamzaadjes
Bereiding:
Stoof de prei in olijfolie zacht en bak de snijbiet enkele minuten mee. Pan van het vuur nemen en de parmezaanse kaas, feta, ei toevoegen. Kruiden met peper en zout.
Brickdeeg in 3 stroken verdelen. Bestrijken met gesmolten boter of olijfolie. Leg een beetje van de vulling in de rechterbovenhoek van een strook. Vouw hem tot een driehoekig pakketje.
De pakketjes voor het bakken licht bestrijken met boter en bestrooien met sesamzaadjes. Bak ze 10 à 15 minuten op 200° C tot ze goudbruin zijn.
Tip:
Lekker met wat fijngesnipperde munt in de vulling.