Feta Marinata
Dit is voor mij ’Summer on a plate’. Fetakaas gecombineerd met friszure groentjes! In de zomer wordt dit bij ons thuis regelmatig op tafel gezet als aperitiefhapje. Maar je kan het evengoed met wat gemengde sla en geroosterd brood als lunch serveren.
- 6 personen als aperitief en 3 personen voor een lichte lunch
Ingrediënten
- 200g fetakaas
- 1/2 doosje kerstomaten, halveren
- 1/2 komkommer in brunoise gesneden
- 1/2 rode of gele paprika in brunoise gesneden
- 1 kleine rode ui in brunoise gesneden
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- peper en provençaalse kruiden
Bereiding:
Leg de plak fetakaas in een schaal of kom. Meng de gesneden groenten samen met de olijfolie en rode wijnazijn.
Breng op smaak met peper en provençaalse kruiden.
Schik de groenten op de fetakaas.
Dek de schaal af en laat enkele uren in de koelkast marineren.