Salade van komkommerlinten
Een eenvoudig, fris bijgerechtje. Eindeloos te combineren.
- 6 à 8 personen
Ingrediënten
- 2 komkommers gepeld en de zaadjes verwijderd
- Wat fijngesnipperde bieslook, wat dille of fijngesneden venkeltopjes
- Sushi-azijn
- Koolzaadolie
- Peper
- Afwerken met enkele bieslookbloemen, zwarte sesamzaadjes
Bereiding:
De komkommers met een mandoline in de lengte flinterdun snijden. 4 eetlepels sushi-azijn en 2 eetlepels koolzaadolie mengen en over de komkommerlinten gieten. De linten moeten allemaal met de vinaigrette gecoat zijn. Heb je niet genoeg vinaigrette, maak er dan wat bij in dezelfde verhouding. Kruiden met peper. Afwerken met de kruiden, eventueel de bloemen en de sesamzaadjes.
Tip:
Lekker als je de komkommersalade enkele uren in de koelkast laat marineren.