Rijke tomatensaus

Rijke tomatensaus

Deze rijke, volle tomatensaus is een goede basis voor moussaka, pastasaus, op pizza,… Door de rode wijn heeft deze saus nog een diepere smaak.

  • 8 à 10 personen

Ingrediënten

  • 1kg tomaten gepeld en in stukken, vers of uit blik
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 70g tomatenpuree
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel suiker
  • 200ml rode wijn
  • peper en zout

Bereiding:

Verhit de olijfolie en stoof de ui en de look op een zacht vuur tot ze glazig zien. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, oregano, suiker en de rode wijn toe. Laat het geheel op een zacht vuur sudderen tot een dikke saus (ca.40 minuten). Breng op smaak met peper en zout. Deze saus kan goed worden ingevroren.

Bron: Vers uit de tuin van Sarah Raven

Meer overheerlijke recepten