Granola met gekarameliseerde appeltjes
De granola met gekarameliseerde appeltjes en magere platte kaas kan als ontbijt of als tussendoortje gegeten worden. De appeltjes kan je de avond voordien klaarmaken en in de koelkast bewaren of bij gebrek aan tijd vervangen door gekochte appelcompote. Voor een nog snellere versie vervang je de huisgemaakte granola door een van de lekkere Xavies’ granola’s.
- 1 persoon
Ingrediënten
- 1/2 tot 1 appel
- 1 koffielepel griessuiker
- Snuifje kaneelpoeder
- 70g magere platte kaas
- 30g granola met gepofte quinoa en speculaaskruiden
Bereiding:
Appel in dobbelsteentjes snijden. In een kookpot de stukjes appel met de suiker en de kaneel zacht laten worden. Laten afkoelen. Vul een glaasje met de appeltjes, schep er de platte kaas bovenop en werk af met de granola.
Tip: