Granola met dadelpasta en chocolade
Guilty free granola! Net zoals de vorige granola met dadelpasta wordt ook deze enkel gezoet door de natuurlijke suikers van dadels. Gebruik geen gekonfijte dadels! Ik gebruik de natuurlijke dadels die nog aan hun tak hangen, maar Medjoul dadels kunnen ook. Ze zijn wel duurder en de granola smaakt hetzelfde.
Ingrediënten
Dadelpasta:
- 150g dadels (natuur en ontpit)
- 80ml water
- 1 eetlepels kokosolie of arachideolie
- 1 snuifje zout
- 7g cacaopoeder
- Eventueel 3 druppels amandelessence
Granola:
- 100g havermout
- 50g amandelmeel
- 2 eetlepels gehakte gedroogde abrikozen
- 1 eetlepels pompoenpitten
- 1 eetlepels zonnepitten
- 1 à 2 eetlepels gehakte hazelnoten
- 1 à 2 eetlepels cacaonibs
Bereiding:
Dadelpasta
Doe al deze ingrediënten in de blender en mix tot een gladde pasta.
Granola
Voeg al de ingredienten voor de granola bij de dadelpasta en leg op een met bakpapier bedekte plaat. Op 170°C 15 minuten bakken of tot je een bruin kleurtje krijgt. Voorzichtig omdraaien en nogmaals 10 à 15 minuten verder bakken. De buitenste rand van de granola is meestal wat krokanter dan de rest. Heb je het graag allemaal krokant, dan kan je de gebakken rand uit de oven halen en de rest van de granola nog wat verder laten bakken. Laten afkoelen en in een bokaal doen. In grove of kleine stukken naar keuze.
2 tot 3 weken houdbaar!