Bananenbrood
Bananenbrood bij de koffie, maar ook een sneetje bij het ontbijt kan toch zo smaken. Heb je in de fruitmand te veel rijpe bananen liggen, dan moet je dit recept zeker eens proberen. Verslavend!!! Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik dikwijls met opzet iets te veel bananen koop.
- voor vorm van 2l of 2 vormen van 1l
Ingrediënten
- 400gr geprakte bananen
- 100gr zachte boter
- 50g magere platte kaas
- 100gr donker bruine suiker
- 300gr bloem
- 50gr amandelpoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel natriumbicarbonaat
- Snuifje zout, kaneel, eventueel merg van vanillestok
- 60gr walnoten of pecannoten
- 60gr donkere chocolade callets
- 4 eieren
Bereiding:
Boter en platte kaas opkloppen met suiker, de eieren 1 voor 1 toevoegen. Bananen, bloem, amandelpoeder, bakpoeder en bicarbonaat er onder mengen. Als laatste de kruiden, walnoten en callets toevoegen.
Bakken op 180°C ongeveer 45 à 50 minuten . Je bananenbrood is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.
Je kan het brood gemakkelijk invriezen.