Rijstpap met bloedappelsienen

Enkel het gouden lepeltje ontbreekt nog bij dit hemels dessert.
- 4 à 6 personen
Ingrediënten
Rijstpudding:
- 105g risottorijst of dessertrijst
- 375ml volle melk
- 50g kristalsuiker
- enkele draadjes saffraan
Crème anglaise:
- 200g room
- 1 eidooier
Afwerking:
- 2 à 3 bloedappelsienen (of sinaasappel, roze pompelmoes) à vif pellen
- enkele gehakte pistachenoten (facultatief)
Bereiding:
Rijstpudding
Ik maak mijn rijstpudding altijd in de steamer, maar je kan ze ook traditioneel op het fornuis klaarmaken.
Steamer
Meng rijst, suiker, saffraan en melk. Giet alles in een niet-geperforeerde stoomovenpan van 6 cm. Stoom 1 uur op 100°.
Dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
Crème anglaise
Meng de dooier met de room en roer op een zacht vuur tot 80°C. Spatel onder de rijstmassa.
Fornuis
Meng in een kookpan de rijst, saffraan en melk en breng al roerend naar het kookpunt. Verlaag de temperatuur een laat een 20 à 30 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst beetgaar is. Voeg 5 minuten voor tijd de suiker toe.
Dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
Crème anglaise
Meng de dooier met de room en roer op een zacht vuur tot 80°C. Spatel onder de rijstmassa.
Afwerken
Verdeel de rijstpap onder de glazen, schik er enkele partjes bovenop en werk af met de pistachenootjes
Tip:
De saffraan kan je vervangen door vanille.