Quiche met spinazie en geitenkaas
Het aankomende herfstweer smeekt om een hartige quiche. Veggie of met gerookte kalkoenblokjes.
- 4 personen
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 250g uitgelekte spinazie (vers geblancheerd of diepvries zonder room)
- 2 tomaten, in blokjes gesneden of 10 kerstomaatjes
- 150g zachte geitenkaas (type Chavroux)
- 200ml room
- 3 eieren
- 10 bieslook, fijngesneden
- 100g gerookte kalkoenblokjes (facultatief)
- 1 kleine rode ui, in fijne ringen gesneden
- zout, peper, nootmuskaat
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Leg het deeg in een vorm ( 28cm doorsnede, 3,5cm hoog ) en bedek bodem en randen. Prik het deeg in met een vork. Leg bakpapier op het deeg, doe er bakbonen in en bak 8 minuten. Verwijder het bakpapier en de bonen en bak nog 2 minuten verder.
Meng de eieren, room en de geitenkaas. Voeg de spinazie, spekblokjes, de helft van de tomatenstukjes en de bieslook toe. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat. Giet het beslag op het deeg. Vul tot 2/3. Bestrooi met de rest van de tomaten en de rode ui.
Bak op 190°C gedurende 25 à 30 minuten. Controleer met een prikker of de quiche gaar is. Laat 10 minuten afkoelen en haal uit de vorm.
tip:
Serveer warm of koud en geef er een fris slaatje bij.