Yoghurtsorbet met frambozencoulis en sinaasappelkrokantje
Dit is een superlicht en fris dessert! Niet alleen in de zomer, maar ook na een etentje met vrienden is dit een ideale afsluiter. Geef er wat rode vruchten bij. Frambozen, aardbeien, braambessen, kersen, bosbessen. Het kan allemaal.
- 8 pers
Ingrediënten
Yoghurtsorbet:
- 250g suiker
- 250g water
- 50g glucose
- 350g yoghurt (Ik gebruik altijd Pur Nature.)
- Enkele druppels citroensap
Frambozencoulis:
- 200g frambozenpuree liefst zonder pitten
- 80g suiker
- 80g water
Sinaasappelkrokantje:
- 20g boter
- 20g rietsuiker
- 20g kristalsuiker
- 7,5g bloem
- 7,5g amandelpoeder
- Geraspte sinaasappelschil
- Sinaasappelsap
- Grof gehakte pistachenoten
Bereiding:
Yoghurtsorbet: Suiker, water en glucose aan de kook brengen en laten afkoelen. Yoghurt en citroensap (naar smaak) toevoegen en enkele uren in de koelkast plaatsen.
De sorbet in een ijsmachine draaien en invriezen.
Frambozencoulis: Water en suiker aan de kook brengen en wat laten afkoelen. Op de frambozenpuree gieten.
Sinaasappelkrokantje: Boter smelten,maar niet te warm laten worden. De suikers, bloem, amandelpoeder en zeste toevoegen. Sinaasappelsap erbij doen tot je een smeuïg deeg bekomt.
Het deeg flinterdun op een siliconen mat smeren en betrooien met de pistachenoten. Bakken op 150°C tot je een goudbruin kleur bekomt. In grove stukken breken.
Tip: Geef er wat verse frambozen of andere rode vruchten bij.