Herfstslaatje met aardpeer en vijg
Croûtons in een slaatje zorgen altijd voor een crunchy bite. Heerlijke stukken brood gebakken in olie. Hier is een gezondere versie. De sneetjes brood in een broodrooster goed toasten en dan in stukken trekken. Er komt geen olie aan te pas. Niet helemaal dezelfde smaak, maar gemengd in het slaatje en met de mosterdvinaigrette erbij, zijn we de originele croûtons vlug vergeten.
- 4 personen
Ingrediënten
- 120g gemengde salade
- 4 vijgen in 4 gesneden
- 8 aardperen in blokjes gesneden
- 4 tot 8 sneetjes rauwe ham in reepjes
- 6 sneetjes geroosterd brood in stukjes
- 10 sprieten bieslook fijngesneden
Mosterdvinaigrette:
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel mosterd met zaadjes
- 3 eetlepel rode wijnazijn
- 12 eetlepel koolzaadolie of olijfolie naar smaak
Afwerking:
- Enkele schilfers parmezaanse kaas
Bereiding:
De gemengde salade, stukjes vijg, stukjes aardpeer, reepjes ham en de stukjes geroosterd brood in diepe borden verdelen. Bestrooien met bieslook en afwerken met parmezaanse schilfers. Geef er de vinaigrette aan tafel bij.
Tip:
Je kan de aardperen ook vervangen door walnoten.