Gevulde watermeloen met feta

Gevulde watermeloen met feta

Tip voor de komende warme dagen: een frisse zomersalade op originele wijze geserveerd.

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1/2 kleine watermeloen
  • 1 rode ui of sjalot, fijngesneden
  • 1 komkommer, geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 100g kerstomaten, gehalveerd
  • 100g fetakaas in blokjes gesneden.
  • 1 eetlepel zonnebloempitten, liefst geroosterd
  • 1 eetlepel pompoenpitten, liefst geroosterd
  • 1 à 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
  • enkele blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 1 à 2 eetlepels chardonnay-azijn
  • 1 à 2 eetlepels sushi-azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1/2 limoen, sap en rasp de schil
  • peper en zout

Bereiding:

Haal het vruchtvlees uit de watermeloen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Meng, behalve de zonnebloem- en pompoenpitten, de overige ingrediënten. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat meer azijn. Schep over in de uitgeholde helft van de meloen. Werk af met de zonnebloem- en pompoenpitten.

Meer overheerlijke recepten