Gevulde watermeloen met feta
Tip voor de komende warme dagen: een frisse zomersalade op originele wijze geserveerd.
- 4 personen
Ingrediënten
- 1/2 kleine watermeloen
- 1 rode ui of sjalot, fijngesneden
- 1 komkommer, geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 100g kerstomaten, gehalveerd
- 100g fetakaas in blokjes gesneden.
- 1 eetlepel zonnebloempitten, liefst geroosterd
- 1 eetlepel pompoenpitten, liefst geroosterd
- 1 à 2 eetlepels verse munt, fijngesneden
- enkele blaadjes basilicum, fijngesneden
- 1 à 2 eetlepels chardonnay-azijn
- 1 à 2 eetlepels sushi-azijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 1/2 limoen, sap en rasp de schil
- peper en zout
Bereiding:
Haal het vruchtvlees uit de watermeloen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Meng, behalve de zonnebloem- en pompoenpitten, de overige ingrediënten. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat meer azijn. Schep over in de uitgeholde helft van de meloen. Werk af met de zonnebloem- en pompoenpitten.