Salade met Berloumi, mango en tamarinde
Een frisse mangosalade met knapperig gebakken Berloumi en een heerlijke pittige gember-limoendressing.
- 4 personen
Ingrediënten
- 2 halfrijpe mango’s, geschild en in partjes gesneden
- 2 rode uien, in fijne ringen gesneden
- 1 pakje Berloumi, in blokjes van 1,5 cm
- ca.1 afgestreken koffielepel tamarindepasta (let op: smaak en sterkte verschillen van merk tot merk)
- 150g gemengd sla, jonge blaadjes spinazie
- 1/2 bussel verse koriander
- wat verse munt, fijngehakt
- 1 groene chilipeper, fijngesnipperd
- 3 cm gember, geschild en geraspt
- 6 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels honing
- 6 à 8 eetlepels koolzaadolie
- afwerking: zwarte sesamzaadjes facultatief
Bereiding:
Verwarm 3 à 4 eetlepels koolzaadolie in een pan en laat de uien op een middelhoog vuur zacht worden. Haal de uien uit de pan en zet apart. Doe de Berloumiblokjes in de pan en bak tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de tamarindepasta naar smaak toe en de rode uien en roerbak nog 1 à 2 minuten verder.
Meng voor de dressing gember, chilipeper, limoensap, 4 eetlepels koolzaadolie en honing samen. Breng zo nodig op smaak. Neem een schaal en verdeel er de sla, koriander, munt en mango over. Leg er de stukjes Berloumi op en werk af met dressing. Hussel alles net voor het opdienen door elkaar. Werk af met zwarte sesamzaadjes.
Lekker met wat brood of naanbrood erbij.
Geïnspireerd op een recept uit ‘Puur India’ van Meera Sodha.