Een winters groentesoepje
Een broccolisoep opgesmukt met wat knolselder en paddestoelen, alledaags of feestelijk met wat extra garnituur als afwerking! Je zal ondertussen al gemerkt hebben dat ik fan ben van de Dindesse. Niet alleen goed van smaak, maar ook laag in vetpercentage. Je kan natuurlijk ook gewoon gerookte varkensspek gebruiken. Of het spek vervangen door wat extra knolselder voor de vegetariërs onder ons.
- 2l of 8 personen
Ingrediënten
- 1 broccoli in roosjes gesneden en de geschilde stengel in stukken gesneden
- 1 grote ui grof gesneden
- 200g knolselder in stukken
- 100g paddestoelen
- 1,5 liter kippen-of groentebouillon
Afwerking:
- 80g gebakken gerookte kalkoenreepjes (Dindesse)
- of 80g knolselder in brunoise gesneden (veggie) en beetgaar in wat olijfolie gebakken.
Bereiding:
Breng al de ingrediënten aan de kook en gaar tot de groeten zacht zijn (20 à25 minuten). Alles mixen.
De soepborden vullen en afwerken met de gebakken kalkoen spekreepjes of de knolselder.