Amandeldacquoise met amandelcrème en frambozen
Een fris, luchtig taartje: combo van amandel, limoen en frambozen.
- 8 à 10 personen
Ingrediënten
Amandeldacquoise:
- 190g eiwit
- 90g suiker
- 50g bloem
- 340g broyage (170g amandelpoeder en 170g poedersuiker)
- Amandelschilfers
Amandelcrème:
- 75g amandelsiroop (Toschi)
- 75g melk
- 30g limoensap
- 1 blaadje gelatine (in koud water geweekt)
- 3 eidooiers
- 38g suiker
- 15g vanillepoeder
- 1 eetlepel koude melk
- 285g room
Afwerken:
- 250g à 300g frambozen
Bereiding:
Amandeldacquoise
Eiwit opkloppen en de suiker er geleidelijk aan toevoegen. Bloem en broyage mengen en heel voorzichtig met een spatel onder het eiwit mengen. Op een siliconen matje 2 rondjes van 25 cm diameter spuiten. Bestrooien met amandelschilfers. In een voorverwarmde oven van 190°C 12 à 15 minuten bakken.
Amandelcrème
Breng melk, amandelsiroop, limoensap aan de kook. Dooiers met de suiker en vanillepoeder loskloppen met 1 eetlepel koude melk. Een beetje kokende melk al roerend op het eimengsel gieten. Dit mengsel bij de kokende melk kloppen. Tot aan het kookpunt brengen en zeer goed blijven roeren. Voeg gelatine toe en giet in een andere kom, afdekken met plasticfolie. Laat afkoelen in de koelkast tot 25°C. Klop room lobbig. Pudding mooi glad kloppen alvorens de room erbij te doen. Giet in een spuitzak en laten opstijven in de koelkast!
Afwerken
Op de dacquoise amandelcrème spuiten, bedekken met frambozen en daarop opnieuw een rondje dacquoise leggen. Bestrooien met poedersuiker. Mogelijk heb je nog wat amandelcrème over. Deze kan je daags nadien in glaasjes spuiten en afwerken met enkele frambozen als dessertje.