Kriekentaart met frangipane
Tover deze kriekentaart in een mum van tijd op tafel. De gasten zullen ervan genieten!
- 8 personen
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 100g boter, gesmolten
- 100g suiker
- 100g amandelpoeder
- 2 eieren
- 3 eetlepels bloem, afgestreken
- 1 bokaal krieken 700g, uitgelekt 350g
- handvol amandelschilfers
- wat bloemsuiker
Bereiding:
Laat de krieken in een zeef heel goed uitlekken!
Meng voor de frangipane de gesmolten boter, suiker, amandelpoeder, bloem en eieren.
Leg het uitgerolde bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm (28cm doorsnede en 3,5 cm hoog) en prik er enkele keren in met een vork. Strijk de frangipane gelijkmatig over het deeg, leg de krieken erop en strooi de amandelschilfers er overheen. Bak de 30 à 40 minuten op 180°C. Laat de taart afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.