Perentaart met frangipane
In de categorie ‘makkelijk en snel klaar’ is deze perentaart met frangipane zeker een winner!
- 8 personen
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 100g boter, gesmolten
- 100g suiker
- 100g amandelpoeder
- 2 eieren
- 3 eetlepels bloem, afgestreken
- 1 blik 820g halve peren op lichte siroop of 3 à 4 zelfgepocheerde peren
- handvol amandelschilfers
- 3 eetlepels abrikozenconfituur
Bereiding:
Laat de peren in een zeef heel goed uitlekken.
Meng voor de frangipane de gesmolten botersuiker, amandelpoeder, bloem en eieren.
Snijd de peren in de breedte in plakjes en duw heel voorzichtig de plakjes wat uit klaar.
Leg het uitgerolde bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm (28cm doorsnede en 3,5 cm hoog) en prik er enkele keren in met een vork. Strijk de frangipane gelijkmatig over het deeg, leg de peren erop en strooi wat amandelschilfers over de frangipane. Bak de 30 à 40 minuten op 180°C. Laat de taart afkoelen .
Warm de abrikozenconfituur lichtjes op (voeg indien te dik enkele druppels water toe) en bestrijk hiermee de taart.