Tartaar van gerookte zalm met gemarineerde radijzen

Tartaar van gerookte zalm met gemarineerde radijzen

De combinatie rauwe zalm met gerookte zalm zorgt voor een ontzettend lekker en licht voorgerecht. Geen fan van rauwe vis, dan kan je deze tartaar perfect maken met enkel gerookte zalm, neem dan 200g.

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 100g gerookte zalm, fijngesneden
  • 100g rauwe zalm, in fijn gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, draden verwijderen en in fijne blokjes snijden
  • 8 radijzen, in flinterdunne schijven gesneden
  • bakje luzernescheuten
  • 50g platte kaas of zure room
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 eetlepel sushi-azijn
  • peper en zout
  • zwarte en/of witte sesamzaadjes

Bereiding:

De schijven radijzen mengen met de koolzaadolie en de sushi-azijn. Enkele uren laten marineren in de koelkast. De gerookte zalm en de rauwe zalm mengen met de bleekselderij. Op smaak brengen met peper en zout. Dresseer 50g zalm met behulp van een dresseerring op een bord. Leg de radijzen dakpansgewijs op de zalm. Decoreer met luzernescheuten en werk af met dopjes platte kaas of zure room. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Meer overheerlijke recepten