Stoofpot met butternut, borlottibonen en vegetarische merguez

Stoofpot met butternut, borlottibonen en vegetarische merguez

Een winters vegetarisch stoofpotje om duimen en vingers af te likken.

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 400g butternut, geschild en in grove stukken gesneden
  • 1 x 400g blik borlottibonen of kikkererwten, uitgelekt
  • 1 x 400g blik tomatenstukjes
  • 400ml groentebouillon
  • 1 grote eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde tijm of 1 takje vers
  • 2 theelepels of meer gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 50g gedroogde abrikozen, in 4 gesneden
  • 6 vegan merguez worstjes Greenway
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bussel koriander

Bereiding:

Verhit wat olijfolie in een kookpot en laat de ui, look en chilipeper 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de pompoen toe samen met de tomatenstukjes, groentebouillon, geconcentreerde tomatenpuree, tijm, gerookte paprikapoeder, kaneel en laat 20 à 30 minuten pruttelen tot de pompoen gaar is. Doe de borlottibonen en de abrikozen erbij en warm alles nog eens goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de worstjes mooi bruin en snij in grote stukken en meng onder onze stoofpot. Werk af met koriander Dien op met couscous of rijst.

Tip:

Heb je iets meer tijd: gebruik dan gedroogde bonen in plaats van blik. Zeker de moeite waard. Werkwijze vind je op deze link

Meer overheerlijke recepten