Het walhalla der tomaten: biobedrijf Vermeulen

Het walhalla der tomaten: biobedrijf Vermeulen

We kregen een culinaire tip (Thx Jan) voor het scoren van supertomaten. Elke zaterdagmorgen kan je bij Bioboer Vermeulen in Ruddervoorde een fantastisch scala aan tomaten kopen. Dit rechtstreeks op de boerderij en recht van de struik.

We vonden er op een zaterdagmorgen in juli een selectie van kerstomaten, vleestomaten, tomaten à l’ancienne, coeur de boeuf en enkele voor ons onbekende soorten. Op de website melden ze de beschikbaarheid van een 150-tal variëteiten gedurende het seizoen.

De dagen nadien hebben we ze allemaal geproefd en kort gezegd: één voor één smaakbommetjes met een verschillende structuren en smaken. Wij eten ze het liefst zonder veel extra’s in een kleurrijke tomatensalade.

Verder worden er nog diverse groenten en fruitsoorten geteeld.

Alle praktische info op hun website.

Meer overheerlijke recepten