Italiaanse kaaskoekjes

Italiaanse kaaskoekjes

Iets lekkers bij een aperitiefje hoeft niet altijd veel werk te vergen. En dan denk ik niet onmiddellijk om simpelweg een zak chips te openen. Deze Italiaanse kaaskoekjes zijn vlug gemaakt. Of je kan het klaargemaakte deeg rauw enkele dagen in plasicfolie in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Enkel in plakken snijden en afbakken. Ze smaken heel goed door. Very Cheesy! Ik combineer ze met wat kersttomaten die zorgen voor een friszure tegenpool. Nog wat lekker olijven en het drankje mag komen. Want ik zit al in Italiaanse sferen. Salute !!!

  • 50 stuks

Ingrediënten

  • 150g zachte boter
  • 150g gemalen Parmezaanse kaas
  • 200g bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 25g ei
  • Voor de afwerking: 1 losgeklopt ei, wat geraspte Emmentaler of Parmezaanse kaas,
  • pistachenootjes of sesamzaadjes naar keuze.

Bereiding:

Meng alle ingrediënten(behalve de ingrediënten voor de afwerking) met elkaar tot een deeg bekomen wordt. Niet langer kneden dan nodig! Rol stukken deeg tot een worstvorm met een doorsnede van ongeveer 2cm. Verpakken in folie en 30 minuten in de koelkast laten opstijven.

De rollen versnijden in plakken van 0,5 cm en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Doreren en eventueel afwerken met kaas of nootjes naar keuze. Bakken op een voorverwarmde oven van 170°. Een 12-tal minuten. Op een rooster laten afkoelen.

Tip: Het bekomen deeg hoef je niet onmiddellijk af te bakken. Goed verpakt in plasticfolie kan je het enkele dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen.

Meer overheerlijke recepten