Marokkaanse wortelspread
Deze wortelspread met Marokkaanse kruiden is lekker op de boterham, maar evengoed bij het aperitief als dip met wat crackers. Je kan de spread naar eigen smaak en textuur pimpen. Heb je het graag zacht en smeuïg, voeg dan wat meer platte kaas toe. Hou je van een beetje kick strooi er wat chilivlokken over. Extra zwarte sesamzaadjes zorgen voor een leuk contrast en wat extra crunch.
- 2 à 3 personen
Ingrediënten
- 200g wortelen gestoomd of gekookt
- 30g cashewnoten
- 1/2 teentje look fijngesneden
- een beetje geraspte gember naar smaak
- 1 à 2 eetlepels platte kaas
- 1 eetlepel rozemarijn-knoflookolie of gewone olijfolie
- 2 theelepels geroosterde sesamolie
- 1 theelepel ras el hanout
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- Peper en zout
- 1 eetlepel koriander (of peterselie als je geen koriander lust)
Bereiding:
Voeg al de ingrediënten in een blender en mix tot een smeuïge spread.