Rozemarijn-knoflookolie

Rozemarijn-knoflookolie

Nu ik met de blog gestart ben wil iedereen graag zijn steentje bijdragen. Bram verzorgt de website en Luc (mijn man) vond het nu een uitgelezen moment om zich op de digitale fotografie te storten. Meestal ben ik de huisfotograaf, want als Luc foto’s neemt sta je er meestal half of zelfs niet op. Om nog maar te zwijgen over de vingers voor de lens. En plots komt hij met deze prachtige foto van mijn rozemarijn-knoflookolie! Beroepsfotografen zullen het misschien wel met de grond gelijkmaken, ik vind het een topper!

De rozemarijn-knoflookolie heb ik altijd in de kast staan. Lekker met ovengeroosterde aardappelen of groenten, in de hummus, …

Wat look en verse rozemarijn uit de tuin, goeie olijfolie en klaar is kees.

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • Enkele teentjes look (geschild)
  • 1 of meerdere takjes rozemarijn

Bereiding:

Werkwijze: In een glazen fles of bokaal enkele teentjes look en takjes rozemarijn stoppen. Giet de olijfolie erin en zorg dat alles mooi onderstaat. Laat minstens een week trekken. Bij gebruik verwijder je de rozemarijn of look als die niet meer volledig in de olie ondergedompeld zijn. Zo voorkom je schimmel.

Meer overheerlijke recepten