Gepofte auberginespread

Gepofte auberginespread

Wij eten deze zomerse spread altijd op een bruschetta, maar smaakt evengoed als dipsaus. Smeer de gepofte auberinespread royaal op de bruschetta en werk af met blaadjes rucola en gehalveerde kerstomaten. Bestrooi nog met een beetje parmezaanse kaas. Met enkele gepekelde sjalotringen krijgt de bruschetta nog een extra dimensie. Sjalotringen laten marineren met 1 eetlepel sushi-azijn en 1 eetlepel chardonnay-azijn (Forum)

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 20g pistachenoten, gehakt
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas, geraspt
  • 20g kappertjes
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 1 à 2 koffielepels cabernet sauvignon-azijn
  • 5 blaadjes basilicum, gesnipperd
  • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd ruitjes in het vruchtvlees. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zeezout. Rooster de aubergines gedurende 10 minuten in de oven voor een mooi korstje en wikkel in aluminiumfolie. Gaar de aubergines verder in de oven gedurende 40 minuten of tot het vruchtvlees zacht is. Schraap het vruchtvlees uit de aubergines en hak grof. Meng met de pistachenoten, parmezaanse kaas, kappertjes, olijfolie, azijn en basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

Geïnspireerd op een recept van Sergio Herman uit ‘Sergio’s smaakmakers’

Meer overheerlijke recepten