Gekonfijte look

Gekonfijte look

Gekonfijte look heb ik altijd in de koelkast staan. Handig in gebruik en verfijnder van smaak dan de verse en gedroogde tenen look.

Ingrediënten

  • enkele bollen look
  • olijfolie
  • enkele takjes rozemarijn of tijm
  • zwarte peper en zout

Bereiding:

Maak de knoflook los, haal de tenen uit elkaar. De pel blijft er aan! Kruid met zout en peper. Doe de teentjes in een pan en giet er olijfolie over tot ze onderstaan. Verhit tot de knoflook lichtjes begint te kleuren. Verlaag het vuur, bedek met bakpapier en laat de knoflook verder langzaam garen tot de teentjes boterzacht zijn. Reken op minimum 20 à 30 minuten. Schep de gekonfijte look in gesteriliseerde bokalen, voeg een takje rozemarijn of tijm toe en giet de olijfolie erover. Zorg dat alle teentjes onderstaan. Zo voorkom je schimmelvorming. Bewaar in de koeling.

Meer overheerlijke recepten