Granola met dadelpasta

Granola met dadelpasta

Deze granola wordt enkel gezoet door de natuurlijke suikers van dadels. Gebruik geen gekonfijte dadels! Ik gebruik de natuurlijke dadels die nog aan hun tak hangen, maar Medjoul dadels kunnen ook. Ze zijn wel duurder en de granola smaakt hetzelfde. Superlekker als ontbijt met wat platte kaas of yoghurt en stukjes fruit, maar kan ook perfect als vieruurtje . Geef gerust enkele stukjes mee in de brooddoos naar school.

Ingrediënten

Benodigdheden dadelpasta

 • 150g dadels (natuur en ontpit)
 • 80ml water
 • 1 eetl kokosolie of arachideolie
 • 1 snuifje zout
 • Beetje kaneel ( kan je ook weg laten)
 • Eventueel enkele druppels amandel-essence

Benodigdheden granola

 • 100g havermout
 • 50g amandelmeel
 • 2 eetl veenbessen of rozijnen
 • 1 eetl pompoenpitten
 • 1 eetl zonnebloempitten
 • 1 à 2 eetl gehakte walnoten
 • 1 eetl cacaonibs

Bereiding:

Werkwijze:

Bereiding: Dadelpasta: doe al deze ingrediënten in de blender en mix tot een gladde pasta.

Granola : Voeg de granola bij de dadelpasta en smeer dun uit op een met bakpapier bedekte plaat. Op 170° 15 minuten bakken of tot je een bruin kleurtje krijgt. Voorzichtig omdraaien en nogmaals 10 à 15 minuten verder bakken. De buitenste rand van de granola is meestal wat krokanter dan de rest. Heb je het graag allemaal krokant, dan kan je de gebakken rand uit de oven halen en de rest van de granola nog wat verder bakken. Laten afkoelen en in een bokaal doen. In grove of kleine stukken naar keuze.

Tip: 2 tot 3 weken houdbaar!

Meer overheerlijke recepten