Gevlochten sinaasappelbrood met chocolade
Door het samenbrengen van twee eerder geposte recepten creëerde ik een nieuw luxebrood. Dit fantastisch, feestelijke, gevlochten sinaasappelbrood met chocolade was meteen een schot in de roos.
- 2 broden
Ingrediënten
- 1 maal recept Marokkaanse sinaasappelbroodjes
- 200g donkere chocopasta of een andere naar keuze
- Eventueel cacaonibs (2 eetlepels maximum)
- 1 ei, loskloppen
- 2 bakvormen van ongeveer 30 cm lang
Bereiding:
Na de eerste rijs van de sinaasappelbroodjes, het deeg in 2 verdelen en tot twee rechthoekige lappen uitrollen (ongeveer 25 cm op 40 cm). Met chocopasta besmeren en bestrooien met wat cacaonibs.
Oprollen tot 2 lange rollen en afdekken met plasticfolie. Plaats de rollen 1 uur in de koelkast. Ze zijn dan goed opgesteven en het snijden gaat een stuk makkelijker! De rollen overlangs in het midden doorsnijden en de strengen twisten.
In de met bakpapier beklede bakvormen leggen , met plasticfolie afdekken en 60 à 90 minuten laten rijzen. Doreren met een losgeklopt ei met een beetje water en bakken op 170°C gedurende 25 minuten.