Donkere chocopasta

Donkere chocopasta

Chocopasta wordt bij ons nooit gekocht, maar in onze keukenkast staat wel altijd een lekkere homemade choco te lonken. Inmiddels heb ik 3 varianten: de donkere, eentje met hazelnoten en nu vrij recent een nieuwe versie voor de liefhebber van bittere chocolade! De donkere versie is the all time favourite van manlief.
Niet moeilijk en in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten

  • 62 g Ardeense ongezouten boter ( vb Carlsbourg)
  • 125g room
  • 70g acaciahoning
  • 150g donkere chocolade callets (gebruik meestal callebout 811)
  • merg van een vanillestok (facultatief)

Bereiding:

Werkwijze: Boter, room en merg van de vanillestok kort laten koken. Honing erbij doen en tot net onder het kookpunt brengen. Van het vuur nemen en de callets toevoegen. Roeren tot je een homogeen mengsel bekomt.

Tip: De pasta is ongeveer 3 weken houdbaar op een frisse plek. In de koelkast mag ook, maar de choco wordt minder smeerbaar. Dus tijdig uithalen is dan de boodschap.

Meer overheerlijke recepten