Granola met appel en veenbessen

Granola met appel en veenbessen

Klaar voor de herfst met een gloednieuw granola recept! Granola met appel, walnoten en veenbessen. En zoals altijd weinig toegevoegde suikers. Graag wat zoeter voeg er dan enkele eetlepels honing of agavesiroop bij.

Ingrediënten

  • 150g havervlokken
  • 50g pompoenzaadjes
  • 50g walnoten, grof gehakt
  • 25g ongeraffineerde rietsuiker
  • 1 appel met de schil, grof geraspt
  • 3 eetlepels olie naar keuze
  • snuifje zout
  • 1/2 theelepel kaneel (facultatief)
  • 50g veenbessen (of rozijnen of stukjes abrikoos)

Bereiding:

Meng met uitzondering van de veenbessen al de ingrediënten samen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 35 à 45 minuten op 150 à 160°C. Roer de granola af en toe om. Laat afkoelen en voeg er de veenbessen aan toe.

Meer overheerlijke recepten