Hazelnootcake met frambozen

Hazelnootcake met frambozen

Deze hazelnootcake met frambozen is een recept van Maëlig Georgelin en komt uit het magazine ‘Fou de patisserie’.

  • 1 cake van 350g

Ingrediënten

  • 130g poedersuiker (ik gebruik 100g)
  • 50g hazelnootpoeder (kan ook met amandelpoeder)
  • 55g bloem
  • 2g bakpoeder
  • 15g honing
  • 120g eiwit
  • 75g gesmolten boter
  • 50g frambozen (ik gebruik 75g)

Afwerking

  • 20g zachte boter
  • 2 à 3 eetlepels cassonade
  • 3 frambozen
  • 3 hazelnoten
  • 10g poedersuiker

Bereiding:

Meng poedersuiker, bloem, bakpoeder en hazelnootpoeder samen. Voeg de honing toe. Het eiwit in bain-marie opwarmen tot 30°C en geleidelijk bij de massa voegen. Als laatste de gesmolten boter onder het deeg mengen. Bakvormpje met boter insmeren en de cassonade erin strooien. De binnenkant overal goed met de suiker bedekken. Daarna de vorm omdraaien om het overtollige suiker te verwijderen. Het deeg in de vorm gieten en de frambozen op de cake leggen.

Bakken op 170°C gedurende 35 à 40 minuten. Werk de afgekoelde cake af met frambozen en hazelnoten. Strooi er aan de zijkanten wat poedersuiker over.

Meer overheerlijke recepten