Frambozenconfituur

Frambozenconfituur

De frambozenstruiken in mijn tuin hingen dit jaar weer afgeladen vol met de super heerlijke vruchten. Het hele jaar door hebben we er plezier van. Vers zijn ze natuurlijk op hun best, maar ook in de diepvries kan je ze goed bewaren. Ik gebruik ze dan voor mijn frambozenconfituur of maak er sorbet van. Hier een eenvoudig recept van mijn confituur. Je hoeft er geen pectine aan toe te voegen want de frambozen bevatten er voldoende.

  • ca 4 potjes

Ingrediënten

  • 1kg frambozen
  • 700 à 1000g kristalsuiker
  • Sap van ½ citroen

Bereiding:

Alles samen 5 à 10 minuten laten koken. Ik doe altijd een test om zeker te zijn dat de confituur dik genoeg is. Doe een beetje warme confituur op een bordje en laat 5 minuten in de koelkast opstijven. De confituur mag er niet meer aflopen als je het bord schuin houdt. Is dit niet het geval laat de confituur wat verder inkoken. En doe de test opnieuw. Vul de gesteriliseerde glazen potten, deksel erop en omgekeerd laten afkoelen.

Meer overheerlijke recepten