Vijgenconfituur

Vijgenconfituur

Toen Anne, een verre buurvrouw, vorige week plots aan mijn voordeur stond met een zak bomvol prachtige vers geplukte vijgen was dit mijn klein geluk. Dezelfde avond kwam Luc heel enthousiast thuis met een doos vol overheerlijke vijgen gekregen van Paul. Het werd ons groot geluk. We konden er naar hartelust van smullen en bovendien ook nog confituur maken! Bedankt aan jullie tweetjes en ook aan alle andere schatten van mensen die met veel plezier een deel van hun oogst met ons willen delen. Een hartverwarmend en fijn gebaar.

  • enkele potjes

Ingrediënten

  • 330g vijgen
  • 100g rietsuiker
  • enkele druppels citroensap

Bereiding:

Steeltjes en ook het harde stukje aan de onderkant van de vijgen verwijderen en in 4 snijden. De vijgen samen met het rietsuiker in een kookpot doen en enkele uren laten staan. Breng nu aan de kook gedurende 15 à 30 minuten tot de confituur goed is ingedikt. Voeg eventueel nog enkele druppels citroensap toe. Doe de confituur in gesteriliseerde bokalen. Eenmaal afgekoeld, in de koelkast bewaren.

Tip: Ook lekker als je 1/2 opengesneden vanillestok laat meekoken. Er zit weinig suiker in deze confituur en daarom zal ze niet zo heel lang bewaren. Stop een deel van de verse vijgen in de diepvries en maak meermaals kleinere hoeveelheden confituur.

Meer overheerlijke recepten