Bananen-chocoladebeignets

Bananen-chocoladebeignets

Volgens Locatelli zou het leven heel treurig zijn mochten er geen beignets bestaan. Er is niks lekkerder dan dat. Ja, smaken verschillen hé! Ik zelf ben geen superfan van beignets. Maar, eerlijk is eerlijk, van deze bananen-chocoladebeignets word ik vrolijk. Meer nog, ik heb er nog wat extra gefrituurd.

Geef 2 à 3 kleine beignets met een bolletje ijs en je hebt een niet alledaags dessert. Dit recept komt uit Made in Italy van Giorgio Locatelli. Een kanjer van een boek vol recepten en verhalen.

  • circa 20 klein beignets

Ingrediënten

  • 90g gepelde banaan
  • 10g kristalsuiker
  • 100ml melk
  • 100g boter
  • 100g bloem
  • 3 eieren (ca. 150g)
  • Ongeveer 40 chocolade callets (55% cacaobestanddelen)

Bereiding:

Pureer de banaan samen met de suiker in een blender. De melk en de boter in een pan aan de kook brengen. Voeg de bananenpuree toe, breng weer aan de kook en spatel de bloem erdoor. Er zal een deegbal ontstaan. Kook het deeg 1 minuut, neem van het vuur en doe hem in een andere kom. Meng de eieren 1 voor 1 door het deeg tot alles goed gemengd is.

Spuit het mengsel met een spuitzak in de flexibele ijsblokvormpjes of andere siliconen vormen tot ¾ vol. Duw voorzichtig 2 callets samen in het deeg. Let erop dat ze volledig door het deeg zijn omgeven. Spuit de vormpjes tot aan de rand vol. Dek ze af met plasticfolie en plaats een nacht in de vriezer.

Zet de friteuse op 170° en bak 5 minuten. Begin altijd met 1 beignet om te testen. Als je de beignet in het midden doorsnijdt dan moet het deeg voldoende gebakken en de chocolade gesmolten zijn. Als de buitenkant te bruin en de binnenkant niet gaar is, dan moet je de temperatuur verlagen. Ik heb de temperatuur net moeten verhogen tot 180°.

De beignets frituur je het best in kleine porties. Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi met kristalsuiker.

Tip:

Locatelli serveert er een bolletje koffie-ijs bij. Maar je kan dit ook met andere ijssmaken combineren.

Meer overheerlijke recepten