Mijn Marokkaans stoofpotje met gekonfijte citroenen

Mijn Marokkaans stoofpotje met gekonfijte citroenen

Gekonfijte citroenen worden zeer veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken. Een echte smaakmaker in hun traditionele tagines. De citroenen worden eigenlijk gepekeld en de schil wordt hierdoor zacht. Je mag zowel het vruchtvlees als de schil opeten of gewoon enkel als smaakmaker laten meestoven. Ben je in Brussel spring dan zeker eens binnen in een typisch Noord-Afrikaanse winkel. Daar verkopen ze de emmertjes met ingemaakte citroenen aan zeer democratische prijzen.

 • 4 personen

Ingrediënten

 • 1,5 kg kip in stukken of 8 bovendijen
 • 3 gekonfijte citroenen kort onder water afgespoeld en in de helft gesneden
 • 8 grote wortelen in dikke schijven gesneden
 • 8 vastkokende aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
 • 1 grote ui fijngehakt
 • 1 teentje gehakte look
 • 1 courgette in grove stukken
 • 1 blik van 400g tomaten in stukken
 • wat geraspte gember
 • parikapoeder, ras el hanout, bladpeterselie en koriander
 • harissa

Bereiding:

Kip met peper, zout, paprikapoeder en ras el hanout bestrooien. Aanbakken in olijfolie. Daarna de ui en look mee aanstoven. Tomaten, gember en een scheutje water toevoegen. Wortelen, aardappelen en de citroenen erbij doen en alles laten sudderen gedurende 30 à 45 minuten. De courgetten worden de laatste 15 minuten meegestoofd. Een beetje harissa toevoegen. Afwerken met peterselie en koiander.

Meer overheerlijke recepten