Praliné-ijs

Praliné-ijs

Een zacht, smeuïg ijs met een volle smaak van hazelnoten.

  • 2 liter

Ingrediënten

  • 1l volle melk
  • 290g suiker
  • 40g glucose
  • 8 eierdooiers
  • 500g room
  • 200g pralinépasta (Callebaut of een ander merk)

Bereiding:

De melk, 200g suiker en de glucose aan de kook brengen. Intussen de dooiers met de rest van de suiker luchtig opkloppen. De kokende melk op de dooiers gieten en loskloppen. Het mengsel terug in de pan gieten, pralinépasta toevoegen en onder voortdurend roeren tot 84° brengen (à la nappe). Niet boven de 85° want dan stollen de dooiers en is de bindkracht verdwenen. De hete massa door een zeef gieten en laten afkoelen. Laat liefst een nacht in de koelkast om een zekere rijping te doen ontstaan. Dit verhoogt de kwaliteit. Voor het draaien de rauwe of gekookte room toevoegen.

Tip:

Hazelnoten bevatten veel olie, draai daarom het ijs niet te lang want de olie begint anders te korrelen!

Meer overheerlijke recepten