Cappuccino-roomijs

Cappuccino-roomijs

Mijn ijssalon is ten huize ‘Fabilicious’ het hele jaar door open. Zelfs in putje winter, desnoods onder een wollen dekentje, wordt hier met veel smaak een ijsje verorberd. Vandaag kiezen we voor Cappuccino. Heerlijk mokkaroomijs met stukjes donkere chocolade.

  • 1 liter

Ingrediënten

Mokkaroomijs:

  • 500ml volle melk
  • 145g suiker
  • 6g oploskoffie
  • 20g glucose
  • 4 eidooiers
  • 2500g room

Afwerken:

  • 84g fondantchocolade 70% + 16g cacaoboter of
  • 100g Ice chocolate van Callebaut

Bereiding:

Mokkaroomijs

De melk, 100g suiker en de glucose aan de kook brengen. Oploskoffie eronder mengen. Intussen de dooiers met de rest van de suiker luchtig opkloppen. De kokende melk op de dooiers gieten en loskloppen. Het mengsel terug in de pan gieten en onder voortdurend roeren tot 84°C brengen(à la nappe). Niet boven de 85° want dan stollen de dooiers en is de bindkracht verdwenen. De hete massa door een zeef gieten en laten afkoelen. Laat liefst een nacht in de koelkast om een zekere rijping te doen ontstaan. Dit verhoogt de kwaliteit. Voor het draaien de rauwe of gekookte room toevoegen.

Chocolade

De chocolade met de cacaoboter laten smelten.

Draai de mokkaroomijs in de ijsturbine. Voeg tegen het einde de gesmolten chocolade beetje per beetje toe en draai verder tot de chocoladestukjes hard geworden zijn en het ijs de juiste consistentie heeft. Plaats in de vriezer.

Meer overheerlijke recepten