Friands

Friands

Simpel en makkelijk dit o zo lekker amandelcakeje! Friands! Ik heb er al duizenden gebakken, mooi verpakt cadeau gegeven en het recept meermaals doorgegeven. Vandaag de dag zijn ze bij de bakker niet meer weg te denken, zelfs in verschillende variaties. Hier het recept dat in de loop der jaren ongewijzigd is gebleven. Mijn nieuwe varianten zal ik zeker nog wel eens posten.

  • ca 38 stuks

Ingrediënten

  • 150g amandelpoeder
  • 150g suiker
  • 60g bloemsuiker
  • 50g bloem
  • 183g eiwit
  • 133g gesmolten boter

Bereiding:

Werkwijze: De droge ingrediënten mengen, het vloeibare eiwit toevoegen en daarna de gesmolten boter. In een spuitzak laten opstijven in de koelkast. In de vormpjes spuiten en afbakken op 200° ( 10 à 12 minuten)

Tip: Dit deeg kan je enkele dagen in de koelkast bewaren vooraleer je ze bakt. Lekker met een framboosje ( vers of uit de vriezer).

Meer overheerlijke recepten