Chocolade friands puur en gepimpt

Chocolade friands puur en gepimpt

Vroeger was ik niet zot van de combinatie chocolade-sinaasappel. Tegenwoordig zou ik overal wat zeste van sinaasappel in doen. Dus kwam ik op het idee om mijn chocolade friands ook met zeste van sinaasappel te pimpen.

 • Voor ca 38 stuks

Ingrediënten

Pure versie:

 • 150g amandelpoeder
 • 130g suiker
 • 60g bloemsuiker
 • 50g bloem
 • 183g eiwit
 • 133g gesmolten boter
 • 75g donkere chocolade (in stukjes of callets)
 • Snuifje zout

Gepimpte versie:

 • 1x pure versie
 • Zeste van 1/2 of 1 sinaasappel
 • Cacaonibs 1 à 2 eetlepels

Bereiding:

Pure versie

Boter smelten en de chocolade erbij doen. De droge ingrediënten mengen, het vloeibare eiwit toevoegen en daarna de gesmolten boter met chocolade. Alles goed roeren tot je een homogeen mengsel bekomt. In een spuitzak laten opstijven in de koelkast. In de vormpjes spuiten en afbakken op 190°C (10 à 12 minuten). Wanneer je er met een breinaald in prikt en er kleeft niks aan, dan zijn de cakejes klaar!

Gepimpte versie

Zelfde werkwijze als bij de pure versie. Alleen de zeste van sinaasappel en de cacaonibs er op het laatste onder mengen.

Meer overheerlijke recepten