Canestrelli

Canestrelli

Canestrelli zijn super heerlijke brosse koekjes met een frisse citroensmaak. Elegant en verfijnd zoals we in Italië gewoon zijn. Je vindt ze vooral in Ligurië en Piemonte. Heel eenvoudig te maken en in een afgesloten doos kan je ze goed bewaren. Maar ik weet nu al dat je voldoende karakter zal moeten hebben om er af te blijven. Verslavend!!!!! Dit recept vond ik op een Italiaanse blog Giallo Zafferano.

  • Voor 50 stuks

Ingrediënten

  • 150g bloem type 00
  • 75g bloemsuiker
  • ½ merg van een vanillestok
  • 100g aardappelzetmeel
  • Zeste van ½ citroen
  • 150g koude boter in stukjes
  • 2 eieren
  • extra bloemsuiker voor de afwerking

Bereiding:

Kook de eieren 8 minuten en laat afkoelen. Pel de eieren en gebruik enkel de dooiers! Dooiers pletten en door een fijne zeef duwen. Zeef de bloem, bloemsuiker en het aardappelzetmeel. Voeg hierbij de gezeefde dooiers, het merg van de vanille en de citroenzeste. Als laatste kneed je er met de hand of keukenrobot de koude stukjes boter door. Bedek met plasticfolie en plaats 1 uur in de koelkast. Rol het deeg uit en gebruik een bloemvorm om de koekjes uit te duwen. In het midden van het koekje duw je ook nog een klein rondje uit. Ik gebruik hiervoor een spuitmondje. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in een hete luchtoven 8 à 10 minuten op 150°C. Ze zijn licht van kleur! Laat de koekjes op een rooster afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.

Tip:

Gebruik het gekookte eiwit in een slaatje het zou jammer zijn om het weg te gooien.

Blog : Giallo Zafferano

Meer overheerlijke recepten