Brugse kletskoppen

Brugse kletskoppen

Brugse kletskoppen of Dentelles de Bruges zijn flinterdunne, harde, krokante koekjes. Steden als Brugge, Gent en Veurne zijn ervoor gekend. De Brugse kletskoppen worden gemaakt met gehakte of gemalen amandelen. Voor de Gentse kletskoppen gebruiken we hazelnoten.

  • ca. 40 stuks

Ingrediënten

  • 30g boter
  • 100g bleke cassonade (ik gebruik altijd de cassonade Graeffe van Tienen)
  • 50g bloem
  • 25g fijngehakte of gemalen amandelen
  • 20g water

Bereiding:

De zachte boter mengen met de suiker en de amandelen. Bloem en water (beetje per beetje) toevoegen tot je een spuitbaar deeg bekomt. Het is mogelijk dat je niet al het water nodig hebt of zelfs nog wat moet bijvoegen! Kleine dopjes spuiten op een siliconen mat (niet groter dan een muntje van 50 eurocent). Voldoende ruimte tussen laten, ze kunnen flink uitlopen!

Afbakken op 180° tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn. Ongeveer 8 à 12 minuten. Wat laten hard worden vooraleer je ze van de bakplaat neemt.

Tip:

Lekker met wat zeste van sinaasappel, ook het water kan je vervangen door sinaasappelsap.

Meer overheerlijke recepten