Friands Deluxe

Friands Deluxe

Friands zijn volgens mij de beste amandelcakejes. Ze blijven in een afgesloten doos lang goed en drogen niet snel uit. Friands Deluxe zijn nog een level hoger! Voorzien van een laagje chocolade en bestrooid met amandelschilfers is dit de max!

  • ca. 38 stuks

Ingrediënten

  • 150g amandelpoeder
  • 150g suiker
  • 60g bloemsuiker
  • 50g bloem
  • 183g eiwit
  • 133g gesmolten boter
  • Amandelschilfers
  • 100g of wat meer gesmolten melkchocolade (of een chocolade naar keuze)

Bereiding:

De droge ingrediënten mengen, het vloeibare eiwit toevoegen en daarna de gesmolten boter. In een spuitzak laten opstijven in de koelkast. In de vormpjes spuiten, bestrooien met amandelschilfers en afbakken op 200°C (10 à 12 minuten). Op een rooster laten afkoelen. De bodem van de friands in de gesmolten chocolade dippen, afdruipen en op bakpapier laten hard worden.

Meer overheerlijke recepten