Romia's

Romia's

Romia’s zijn heerlijke, dunne koekjes met een krokant hartje van karamel en amandelen. Ook zin om aan de slag te gaan?

  • 70 stuks

Ingrediënten

Eerste deeg:

  • 70g boter
  • 100g bloemsuiker
  • 110g bloem
  • 45g eiwit
  • snuifje zout
  • beetje vanille

Tweede deeg:

  • 47g boter
  • 47g glucosestroop
  • 47g bleke cassonade
  • 47g geschaafde amandelen, grof gehakt

Bereiding:

Eerste deeg

Meng al de ingrediënten samen en doe in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje.

Tweede deeg

Verwarm de glucose met de suiker. Voeg de boter en de geschaafde amandelen toe en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is.

Spuit op een met siliconen mat beklede bakplaat, ringetjes met het eerste deeg. Vul de ringen met het nog warme mengsel.

Vul niet teveel, want anders loopt het over de ringen tijdens het bakken! Je kan het amandelmengsel altijd heel voorzichtig opnieuw opwarmen, indien nodig.

Bak de koekjes ca. 10 minuten op 190°C tot ze goudbruin zijn.

Meer overheerlijke recepten