Tomatensalade

Tomatensalade

Goede tomaten behoeven geen krans. Daarom hou ik mijn tomatensalade graag zo eenvoudig en puur mogelijk. Zonder toeters en bellen. Leuk om verschillende varianten en kleuren te gebruiken. Het versnijden van de tomaten zorgt wel voor een andere textuur in de mond. Zo heb ik graag wat plakjes gecombineerd met partjes of halve kleine tomaten. We zijn voor de eerste keer tomaten gaan halen bij Biobedrijf Vermeulen in Ruddervoorde. Zij kweken een fantastisch gamma biotomaten.

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 hele grote tomaten (vleestomaat, coeur de boeuf)
  • 16 kleine tomaatjes in verschillende kleuren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels chardonnay-azijn
  • peper en fleur de sel
  • enkele blaadjes basilicum

Bereiding:

Spoel de tomaten en haal het kroontje eruit. Snij de grote tomaten in plakken en halveer de kleine tomaatjes. Meng de olijfolie met de azijn en giet over de tomaten. Kruid met peper en zout. Garneer met blaadjes basilicum.

Tip:

Lekker met mozzarella of geitenkaas. Ik ontvel mijn tomaten niet, maar het kan natuurlijk. Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water, laat onmiddellijk schrikken in ijswater. De tomaten in het ijswater laten liggen totdat ze afgekoeld zijn. Haal ze uit het water en pel direct.

Meer overheerlijke recepten