Rode spitskool met wortels en venkelzaadjes

Rode spitskool met wortels en venkelzaadjes

In deze zomerse side dish zorgt de rode spitskool voor een zoete toets en een verrassende kleur.

  • 4 personen

Ingrediënten

Koolsla:

  • 1 kleine rode spitskool
  • 4 wortels
  • 2 lente-uitjes

Dressing:

  • 3 theelepels venkelzaad
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 5 eetlepels (vegan) mayonaise
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 bosje dille

Bereiding:

Dressing

Rooster de venkelzaadjes, zwarte peperkorrels en komijnzaad in een anti-bakpan op een matig vuur. Gebruik geen vetstof! Laat afkoelen. Stamp de zaden en de peper fijn in een vijzel of keukenrobot. Meng de mayonaise met de wijnazijn mooi glad en voeg de geroosterde zaadjes en de dille toe.

Koolsla

Maak de rode spitskool en wortels schoon. Rasp met keukenrobot of mandoline fijn. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en voeg bij de koolsla. Roer de dressing door de koolsla. Het is mogelijk dat je nog wat dressing over hebt, die kan je nog enkele dagen in de koelkast bewaren.

Meer overheerlijke recepten